Tanden poetsen

Tanden poetsen.

Ik ben benieuwd wie het met hun honden doet, tanden poetsen?
En hoe jullie hond het vindt!

eventjes uitrusten---
Tanden poetsen? Ik snap niet waar mijn vrouwtje zich zo druk overmaakt hoor!

 

Toen ik het eerst hoorde, bij de dierenarts, moest ik steeds lachen. Ik dacht praat maar lekker door maar ik doe dat niet, dat ik niets voor mij en mijn honden. Ik vond het vreselijk overdreven.

Ik probeerde van alles, extra grote brokken, die zouden de tanden tijdens het eten schoonmaken… kauwdinkjes in verschillende soorten en maten. Ik kocht een poedertje op een show, stopte het zo goed weg dat ik het niet meer vinden kon, tot vorige week. Deze poeder zou het tandplak oplossen. Was ook nog best duur. Op de laatste show twee dure soort hardplastic kauwbotten gekocht waar je lekkers op kan smeren en dan de honden na het eten 15 minuten op moet laten kauwen. GEEN SUCCES. Even 3 slikjes en schoon was het weer. Ondertussen ziet het gebit van Miss Bera er weer flink bruin uit en ze stink een uur in de wind(naar kattepoep) Ik weet inmiddels dat ze geen poep eet, dus daar komt het niet van. Onder narcose en gebit voor de zoveelste keer laten reinigen is nu geen optie, vanwege haar evt zwangerschap.

Dus ik de stoute schoenen aan en extra geschut gekocht via internet en ook filmpjes bekeken van heuse tandenpoets lessen bij honden. Eén van de dingen bij de les was, dat je eerst met je vingers aan de buitenkant van de kaken de tanden moet gaan aanraken, masseren, om de hond eraan te laten wennen dat jij dan daarna ook in de bek aan de tanden gaat komen. Zo gezegd zo gedaan en wat dacht je wat? Ik mag het zomaar doen, ze lijkt ook deze aandacht heel lekker te vinden, dus al gauw trek ik plastic handschoenen aan en pak de tandenborstel Bera en ook Freyja vinden het reuze leuk en spannend en de tandpasta smaakt ook zo lekker zie je ze denken. Als extraatje doe ik elke dag een zakje kamillethee in het drinkwater, want dat werkt goed tegen ontstoken tandvlees. Bera’s tandvlees is inmiddels niet meer vuurrood en haar tanden zijn weer wit in plaats van roestbruin. En het allerfijnste ik krijg weer frisse kusjes! En Bera hoeft nu niet onder narcose, heel fijn.

Zwangerschapsupdate, 5 april krijgt Bera de drachtecho. Net als vorige keer verbeeld ik me al wel dat de tepeltjes dikker worden en dat ze heel weeïg verliefd zacht bezorgd naar me kijkt. Maar dat kan ook natuurlijk de wens zijn. We wachten het rustig af.

Ondertussen groeit Elska van de Groenkamp als kool en is al weer 6, haast 7 weekjes oud. Wat een lekker wollig pupje is het.
Geniet mee met de mooie foto’s gemaakt door de eigenaren van Sylke en Duke:

ELSKA NAAR DE DIERENARTS
Ik ga voor het eerst in de auto, naar de dierenarts voor een auauprikje. Maar ik heb niet gepiept.

 

Elska met de poes
Ik slaap bij de poes.
Elska met mama en papa
Papa Duke is op visite!
Elska happy family
IJslandse honden gezinnetje!
Elska lief gezinnetje
Ja, Elska, dat is nou je papa!
Elska met mama Sylke
Sylke en Elska
Elska met Sylke en Duke
Trotse mama en papa!
Elska MIJN PAPA
Mijn papa.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s