Nestplanning

26-11-2018
Het komt weer aardig dichterbij, Terwijl wij ons erg verheugen op ons nieuwe pupje uit Canada(zie onze nieuwste blogjes) zitten we niet stil met onze Miss Bera. Aanstaande week hebben we verschillende afspraken lopen over wat nu te doen en proberen te plannen voor een volgende loopsheid. We hopen op januari en dat zou betekenen dat als alles dit keer lukt dat we dan deze winter/ volgend voorjaar mogen genieten van een nestje hier in Pieterburen.
Stel je kan zolang niet wachten en je zou nu al graag een IJslands hondenpupje willen, wij zijn altijd bereid tips te geven en mee te zoeken naar een nestje elders. En wil je je opgeven voor onze wachtlijst dat kan natuurlijk, dan stuur gerust een mailtje. (zie onze contactpagina op de website)

Bera Icelandic dog
Miss Bera als pupje!
Icelandic dog
Knappe Miss Bera nu!

 

10-06-2018
Nestje geboren bij Dagrun frá Fridarstödum, zus van onze Miss Bera.
Nog één reutje beschikbaar.
Pupjes zijn ruim vierweekjes oud.
islandhund icelandic dog ijslandse hond
info@fridarstödum.nl 

Nestje geboren bij Esky fra Fridarstödum, zus van onze Miss Bera.
Pupjes zijn net geboren en er is nog één reutje beschikbaar.
Esky 2018-06-07 at 08.51
Contact Elfurlandi

 

Update 20-01-2018
We wachten nog steeds met veel geduld op de loopsheid van onze Miss Bera.

Inmiddels is er wel zekerheid over Duke/Gjúki – Sylke. Sylke is zwanger! Yes, Sylke is pregnant! Verderop deze maand volgt nog een röntgenfoto om te zien hoeveel pupjes er worden verwacht. Later this month a röntgenphoto will be made to see how many puppy’s are expected. Stay tuned with us!

Icelandic dogs in love fb
Gjúki (Duke) frá Fridarstödum en Sylke

 

Update 15 september 2017:
Miss Bera is still super healthy and happy, so we will try again in december. We found already a lovely new prins, but we’ll keep it a secret for now…
Both dogs healthy hips(A) and eyes.
Photo’s will follow soon, keep tuned!

Update 21 juli 2017:
Unfortunately there are no puppy’s with Miss Bera, they where resorbed. Miss Bera is healthy, so at the end we are very happy, because she is number one for us. We’re trying later this year again, when everything stays right with her, for a new nest, so stay tuned on this website and of course on facebook 

Fra Halendi IJslandse honden 15
Pretty pretty Bera ©AstridWeversPhotography.com

Verslagen en ook blij.
Verslagen omdat een röntgenfoto vanmiddag bij de dierenarts uitwees dat de puppy’s van Miss Bera zijn geresorbeerd, wat wil zeggen dat haar baarmoeder leeg is, er zijn dus geen baby’s. Waarom dit gebeurt, kan veel oorzaken zijn, maar ik laat het vooral los naar de bron en kijk voorruit.
En blij omdat Miss Bera helemaal gezond is en geen ontstekingen heeft en er ook geen andere enge dingen zijn gebeurd. Het is een forse tegenslag die we moeten verwerken, maar daarentegen hebben we de kop voorruit en gaan we vol voor een fijne zomer en proberen we het gewoon een volgende keer weer met Miss Bera en hebben we dan hoop ik weer positieve puppy verhalen.
Maar nu, vandaag…
Alles was gereed, het bedje stond klaar, een zak met oude dekbedden omdat ze op bed bevalt en nergens anders. Een speciaal appartement met een nieuwe eigen ingang, een ‘Miss Bera deur’. De laatste 3 dagen zei ik wel steeds tegen Bera: “Iedereen vindt jou dik, maar ik niet hoor. Heb je ze stiekem ergens neergelegd?” Toen ik haar op de weegschaal zette vanmiddag bij de dierenarts was ze dus nog hetzelfde gewicht als twee weekjes terug. Foute boel dacht ik en een gevoel van angst bekroop me… Ohohoh als het maar leeft. Van alles bedenk je dan, dode pupjes, keizersnee, baarmoeder weg. Mijn dierenarts maakte zich ook zorgen. En dan de uitslag, vreselijk, maar ook blijdschap, het had nog veel erger kunnen zijn en gelukkig is mijn allerliefste lieve lekkere schattigste mooiste knuffelbeertje kerngezond en ligt ze terwijl ik dit schrijf heerlijk warm tegen mijn voeten aan. En mijn andere hartendiefje ligt in haar knuffelwegkruipmandje.
Wat een rijkdom.

Na twee leuke schattige goed gelukt nestjes gehad te hebben met respectievelijk 6 en 5 pupjes, gaan we dit voorjaar proberen een derde nestje te fokken.
We verwachten de pupjes  in juni of juli 2017…
PUPPYPOWER puppiegeuren ik kan haast niet wachten…

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s